Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Білецький Е$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11

      
Категорія:    
1.

Білецький Е. В. 
Розробка апарата для термостатування готових страв з проміжним кремнійорганічним теплоносієм для малих підприємств харчування : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Е. В. Білецький; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Розроблено новий метод обігріву водяної ванни апарата високотемпературним кремнійорганічним теплоносієм, який циркулює в системі обігріву за допомогою насоса і підтримується при робочій температурі газовим пальником. Встановлено, що шляхом вибору раціонального режиму течії теплоносія в системі циркуляції апарата можливо уникнути надмірного перегріву теплоносія і стінки змійовика обігріву ванни і завдяки цьому забезпечити тривалий термін безперебійної експлуатації апарата. Запропоновано числові методи аналізу температурного режиму роботи та конструктивне рішення розробленого апарата для термостатування готових страв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.6-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301628 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Білецький Е. В. 
Поздовжньо-поперечна течія неньютонівської рідини з в'язкістю, що залежить від швидкості зрушення у щілинному каналі шнекової машини / Е. В. Білецький, Ю. А. Толчинський // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 258-266. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто питання математичного моделювання двомірної поздовжньо-поперечної течії ступеневої рідини у щілинному каналі шнекової машини. Одержані рівняння дозволяють проводити моделювання в'язкопластичних течій з різними значеннями швидкостей стінок та профілями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Товажнянський Л. Л. 
Поздовжньо-поперечна течія стискаючої рідини, залежної від швидкості зрушення і тиску вздовж щілинного каналу шнекової машини. (Ч. 1) / Л. Л. Товажнянський, Е. В. Білецький, Ю. А. Толчинський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 53-60. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено проблему математичного моделювання квазів'язкого потоку рідини в щілинних каналах шнекових машин. Наведено рівняння для визначення витрат рідини у каналі. Одержані дані дозволяють моделювати інші в'язкопластичні рідини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л11-5-01 + Л81-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Товажнянський Л. Л. 
Деякі аспекти поздовжньо-поперечної течії стисненої рідини, що залежить від швидкості зрушення і тиску вздовж щілинного каналу / Л. Л. Товажнянський, Е. В. Білецький, Ю. А. Толчинський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 46. - С. 25-31. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Вивчено проблему математичного моделювання квазів'язкого потоку рідини в щілинних каналах шнекових машин. Наведено рівняння для визначення величин тиску у каналі. Одержані дані дозволяють моделювати течії в'язкопластичних рідин з іншою реологією.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.22 в641

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Білецький Е. В. 
Закономірності реодинаміки та теплообміну неньютонівських рідин у каналах хіміко-технологічного обладнання : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.17.08 / Е. В. Білецький; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2013. - 36 c. - укp.

Досліджено закономірності реодинамічних і теплообмінних процесів шляхом створення теоретично обгрунтованих математичних моделей опису течії неньютонівських матеріалів у каналах прямокутної та плоскої форми з рухомими границями та різницею тисків на кінцях каналів. Вперше теоретично обгрунтовано та розв'язано задачу течії у каналах базової геометрії у тривимірному описі. Одержано диференціальні рівняння, що дозволяють обчислювати основні макродинамічні та макрокінетичні характеристики течії в кожній точці каналу. Науково обгрунтовано модель течії неньютонівської та степеневої рідин за перехідного режиму, яка дозволяє визначати основні гідродинамічні показники. Для підтвердження вірогідності одержаних теоретичних рішень розроблено установки, на яких проведено експериментальні дослідження з використанням різних методик. Розроблено окремі конструкції технологічного обладнання, яке може знайти практичне застосування на підприємствах хімічної та харчової галузей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л11-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Білецький Е. В. 
Застосування високомолекулярних теплоносіїв у галузі реодинаміки / Е. В. Білецький // Энергосбережение. Энергетика. Энергоаудит. - 2014. - № 2. - С. 27-33. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто сучасний стан досліджень використання неньютонівських рідин, як проміжних теплоносіїв для проведення теплових процесів на підприємствах хімічної, харчової та переробної галузей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25317 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Білецький Е. В. 
Сучасний огляд стану досліджень теплообміну при течії неньютонівських рідин / Е. В. Білецький // Энергосбережение. Энергетика. Энергоаудит. - 2014. - № 9. - С. 58-62. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Приведено аналіз сучасного стану досліджень в області теплообміну неньютонівських рідин. Виявлено, що на теперішній час відсутній чіткий алгоритм, який дозволяє проводити теоретичні розрахунки теплообмінних характеристик у разі течії неньютонівських рідин.


Індекс рубрикатора НБУВ: З312.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25317 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наукові здобутки молоді - запорука стійкого розвитку держави : зб. наук. ст. магістрів, дві част. в одній кн.: Ч. 1. Проблеми розвитку та сучасні аспекти якості товарів і послуг, туристичного та готельно-ресторанного бізнесу: регіональні особливості, 19 - 20 берез., 2015 р.; Ч. 2. Роль молоді у процесі соціально-економічних перетворень суспільства: вітчизняний та зарубіжний досвід, 26 - 27 берез., 2015 р., Харків / ред.: К. Д. Гурова, Н. Ю. Олійник, Е. В. Білецький; Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харків. торг.-екон. ін-т, Бєлгород. держ. технол. ун-т ім. В.Г. Шухова, Бєлгород. ун-т кооперації, економіки і права, Білорус. торг.-екон. ун-т спожив. кооперації. - Харків : КНТЕУ : ХТЕІ КНТЕУ, 2015. - 255 c. - укp. - рус.

Подано наукові основи розробки та впровадження додаткових послуг у готельно-ресторанних комплексах. Запропоновано шляхи вдосконалення технології десертної продукції з оздоровчо-профілактичними властивостями. Викладено наукові та технологічні аспекти використання рослинної сировини в технологіях десертів для студентів. Наведено технологічні аспекти використання дієтичних добавок рослинного походження у виробництві пряникових виробів геродієтичного призначення. Проведено аналіз споживчого ринку сільськогосподарської продукції Полтавської області. Розглянуто основні шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві. Розкрито сутність та особливості обліку поточних зобов'язань підприємства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР) я431 + Л8/9 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА794258 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Білецький Е. В. 
Основи технічного регулювання : підручник / Е. В. Білецький, О. Т. Дорошин, Н. В. Притульська, С. Т. Черепков, Д. А. Янушкевич; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид., зі змінами та допов. - Київ : КНТЕУ, 2015. - 619 c. - Бібліогр.: с. 594-600 - укp.

Приділено увагу стандартизації, її видам, сутності та ролі у розвитку економіки країни. Розкрито загальні положення та правові основи щодо сертифікації та оцінювання відповідності продукції та послуг в Україні згідно з міжнародними нормами та правилами, акредитації органів з оцінювання відповідності. Висвітлено основні положення та визначення в галузі метрології, структуру та завдання державної метрологічної системи України, основи вимірювань і теорії вимірювань, забезпечення єдності вимірювань. Розглянуто світовий досвід щодо систем управління якістю, методи оцінювання якості продукції, систему управління якістю на основі концепції TQM, впровадження в практику підприємств та організацій інтегрованих систем управління на базі міжнародних стандартів серії ISO 9000 (система управління якістю), ISO 14000 (система екологічного управління, ISO 22000 (система управління безпечністю харчових продуктів, OHSAS 18000 (система управління гігієною та безпекою праці) та ISO 26000 (система соціальної відповідальності).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.ц я73-1 + Ж609.002 я73-1 + Ж10 я73-1 + У9(4УКР)0-44 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС60516 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Проблеми розвитку та сучасні аспекти якості товарів і послуг, туристичного та готельно-ресторанного бізнесу: регіональні особливості : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених, магістрантів та студентів / ред.: К. Д. Гурова, Н. Ю. Олійник, Е. В. Білецький; Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Харків. торг.-екон. ун-т, Бєлгород. держ. технол. ун-т ім. В.Г. Шухова, Бєлгород. ун-т кооперації, економіки і права, Бєлорус. торг.-екон. ун-т спожив. кооперації. - Харків, 2015. - 130 c. - укp. - рус. - англ.

Здійснено порівняльне оцінювання якості житньо-пшеничного хліба від різних виробників. Досліджено вплив водних екстрактів деревію та шавлії на якісні та кількісні характеристики під час зберігання смаженої ковбаси "Українська". Викладено сучасні аспекти розвитку плодоовочевого комплексу України. Визначено шляхи покращання бар'єрних та функціональних властивостей натуральних ковбасних оболонок. Проаналізовано причини зростання цін на капусту білокачанну, що реалізується на ринку м. Харків. Описано готельну інфраструктуру Австрії. Висвітлено проблему розвитку туризму в економіці України. Визначено роль туризму в економіці України. Увагу приділено розробці виробів із січеної м'ясної маси підвищенної харчової цінності. Досліджено функціонально-технологічні властивості дієтичних домішок рослинного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.358 я431 + Ч21 я431 + Ж609 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА794192 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Карпова А. О. 
Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням нових рецептурних компонентів / А. О. Карпова, К. В. Куниця, Е. В. Білецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 175-181. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Представлено результати досліджень щодо використання нових рецептурних компонентів у технології борошняних кондитерських виробів. На підставі одержаних результатів встановлено доцільність використання обраних рецептурних компонентів (вівсяне борошно, лохина, мед, цедра лимона) при виробництві випечених кондитерських виробів мафінів. Для одержаних зразків кондитерських виробів досліджено органолептичні, структурно-механічні показники, розрахунковим методом встановлено харчову й енергетичну цінність, вміст вітамінів і мінералів. Визначено, щовикористання запропонованих інгредієнтів надає змогу створити продукт підвищеної харчової цінності з одночасним зниженням енергетичної та розширити асортимент борошняних кондитерських виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського